diumenge, 10 d’abril de 2011

Exposicions d'artistes de Riu d'art a Banyoles.

Des de fa tres anys, els organitzadors de la Festivitat de Sant Antoni Abat de Banyoles, compten amb la participació d'artistes de Riud'art per a l'exposició que té lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament.
Durant els dies de la Festivitat, que ocupa un cap de setmana de les darreries del mes de gener, es celebren molts actes, éssent el principal atractiu les desfilades de cavalls fent un recorregut per la ciutat. A Banyoles hi ha diverses hípiques que compten amb molts socis. L'origen d'aquesta tradició la trobem en la importància que tenien aquests animals en les feines del camp,  ja que en la comarca l'activitat agrícola ha estat sempre molt arrelada.

L'exposició va néixer com un homenatge al món rural, i per això les peces que s'hi mostren hi solen estar relacionades. Hi trobem pintura, dibuix, escultura, maquetes d'eines antigues per a treballar al camp i de carruatges...
Professors i alumnes de Riud'art hi han exposat amb escultures i pintures amb el tema dels animals com a motiu central. Per a l'edició del 2010 l'aula d'escultura va preparar una sèrie de peces sobre cavalls en terra cuita, expressament per a l'ocasió. Va ser una bona manera d'unificar el conjunt en la mostra i de donar un incentiu als alumnes per treballar un tema de conjunt.

Ció Abellí

Aquí us deixó algunes fotografies de les boniques escultures realitzades i exposades per els alumnes de Riu d'art a Banyoles,  perquè en podeu gaudir:
                                                  
                                        


                                                                                     


                                   

Montse Boada